A fogápolásról a legkisebbeknek


2013-04-11 18:21:10  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


A fogápolásról a legkisebbeknek főképe
Az Egészségügyi napok 2013. keretében fogápolás témában hirdetett rajzpályázatot a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ az óvodásoknak. A pályázatra az idei évben is szép számmal érkeztek pályamunkák, közel 70 kisgyermek örökítette meg a foggal, fogászattal kapcsolatos pozitív és negatív élményét. A legötletesebb rajzokat oklevéllel, rajzeszközökkel, fogkefével jutalmazták.  A zsűrit Róka Norbert, Nagy Nándorné, Dani Xénia és Szabadkai Verita alkották.
Szabadkai Verita művelődésszervező hírportálunk kérdésére elmondta, az Egészségügyi napokat már több éve rendszeresen megszervezik áprilisban, az egészségügyi világnaphoz kötődően.
- A programsorozat célja, hogy felhívjuk az emberek figyelmét a helyes életmódra, a helyes táplálkozásra. Minden évben nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a kicsikkel megismertessük a helyes fogápolás műveleteit, hiszen a tejfogak ápolása ugyanolyan fontos, mint a maradandó fogaké - mondta Szabadkai Verita.
A díjkiosztót követően Burján Ernőné, a Népegészségügyi Intézet egészségfejlesztője tartott játékos foglalkozást a gyerekeknek. Beszélt a fogmosás fontosságáról, a rendszeres ellenőrzés szerepéről, és a helyes táplálkozásra is felhívta a jelenlevők figyelmét.
A gyermekek alkotásaiból nyílt kiállítás április 16-ig tekinthető meg a színházépület előadótermében.
Az Egészségügyi napok holnap, azaz pénteken délelőtt folytatódik, amikor is szenvedélybetegekkel beszélgethetnek a PGSZKIK tanulói a tagintézményben.
 

Képek:

Eredmények:
Schmidt Gerda (Napközi Otthonos Óvoda, Nagygyimót)
Ügyeskedők (Szent Anna Róm. Kat. Óvoda)
Bella Barbara (Huszár ltp-i Óvoda)
Péter Zsófia (Szivárvány Óvoda)
Benke Laura (Nátuskerti Óvoda)
Winhoffer Júlia (Fáy András ltp-i Óvoda)

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-10-08 15:19:58

Zöld út a hitelhez


ajánlott cikk főképe

2018-12-28 13:34:47

Félpályás útlezárással tiltakoznak


ajánlott cikk főképe

2019-02-04 20:42:28

„Magyarország az Én hazám” - Magyar hét a Fáy lakótelepi Óvodában


ajánlott cikk főképe

2018-12-21 21:23:36

Kiállítás a százéves magyar katonai ejtőernyőzésről a reptéren


PÁPA időjárás