Egészséges életmódra nevel a PÁNKE


2013-04-12 16:45:25  | cikk: mo  | 


Egészséges életmódra nevel a PÁNKE főképe
Az egészséges életmódra nevelés volt a célja annak a rendezvénynek, amelyet a Pápai Nagycsaládosok Közhasznú Egyesülete (PÁNKE) szervezett ma délután. A programon a Munkácsy Mihály Általános Iskola két első osztálya vett részt, a gyerekek ízelítőt kaptak az egészséges táplálkozás alapvető elemeiből és a sport, a mozgás fontosságára is felhívták a figyelmet a szervezők. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által felügyelt Nemzeti Család-és Szociálpolitikai Intézet „Családbarát közgondolkodás népszerűsítése és a nemek közötti jobb együttműködés elősegítése” című pályázata nyomán megvalósuló rendezvény egy sorozat része. A mai program célja, hogy a gyerekek minél fiatalabb korban ismerkedjenek meg a helyes táplálkozás és az egészséges életmód legfontosabb elemeivel. Éppen ezért a rendezvény izgalmas akadályversennyel kezdődött az iskolában, melyet Németh Miklós, a Munkácsy-iskola testnevelés tanára vezényelt a gyerekeknek. A sok mozgással és játékkal tűzdelt akadályverseny után a PÁNKE tagjai, a szülők, a pedagógusok és a tanulók együtt készítettek finomabbnál finomabb salátákat, amelyeket aztán közösen el is fogyasztottak.

Krasztel Lászlóné, a PÁNKE elnöke elmondta, két éve életmódot váltott, azóta sokkal jobban figyel az étkezések minőségére és erre tanítja gyermekeit is. Úgy fogalmazott, fontos, hogy a gyerekek megtanulják, hogy a helyes táplálkozás elengedhetetlen az egészséges életmódhoz. Ehhez pedig nem kell sokat tenni, mint minden nap mozogni legalább 20 percet, gyümölcsöt és zöldségféléket fogyasztani. Krasztel Lászlóné gyakran helyez a család asztalára zöldséges ételeket, és igyekszik arra nevelni gyermekeit, hogy minden nap megegyenek legalább egy almát, vagy répát. A PÁNKE vezetője kedvenc gyümölcssalátájának receptjét is megismertette a résztvevőkkel, így a program végén a gyerekek megkóstolhatták az ízletes almás fahéjas gyümölcssalátát is.

A PÁNKE következő rendezvénye május 11-én lesz, melynek keretében felvonulással hívják fel a figyelmet a család fontosságára.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-11-17 14:38:36

25 éves a Pápa Városi Televízió


ajánlott cikk főképe

2018-10-12 20:36:52

Unger Tamás: Süle Zsolt megint olcsó, populista politizálással próbálkozik


ajánlott cikk főképe

2019-01-03 19:08:15

Átlagos esetszámmal dolgoztak az ünnepek idején a tűzoltók


ajánlott cikk főképe

2019-01-23 22:43:11

Táncház középiskolásoknak


PÁPA időjárás