Egészséges életmódra nevel a PÁNKE


2013-04-12 16:45:25  | cikk: mo  | 


Egészséges életmódra nevel a PÁNKE főképe
Az egészséges életmódra nevelés volt a célja annak a rendezvénynek, amelyet a Pápai Nagycsaládosok Közhasznú Egyesülete (PÁNKE) szervezett ma délután. A programon a Munkácsy Mihály Általános Iskola két első osztálya vett részt, a gyerekek ízelítőt kaptak az egészséges táplálkozás alapvető elemeiből és a sport, a mozgás fontosságára is felhívták a figyelmet a szervezők. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által felügyelt Nemzeti Család-és Szociálpolitikai Intézet „Családbarát közgondolkodás népszerűsítése és a nemek közötti jobb együttműködés elősegítése” című pályázata nyomán megvalósuló rendezvény egy sorozat része. A mai program célja, hogy a gyerekek minél fiatalabb korban ismerkedjenek meg a helyes táplálkozás és az egészséges életmód legfontosabb elemeivel. Éppen ezért a rendezvény izgalmas akadályversennyel kezdődött az iskolában, melyet Németh Miklós, a Munkácsy-iskola testnevelés tanára vezényelt a gyerekeknek. A sok mozgással és játékkal tűzdelt akadályverseny után a PÁNKE tagjai, a szülők, a pedagógusok és a tanulók együtt készítettek finomabbnál finomabb salátákat, amelyeket aztán közösen el is fogyasztottak.

Krasztel Lászlóné, a PÁNKE elnöke elmondta, két éve életmódot váltott, azóta sokkal jobban figyel az étkezések minőségére és erre tanítja gyermekeit is. Úgy fogalmazott, fontos, hogy a gyerekek megtanulják, hogy a helyes táplálkozás elengedhetetlen az egészséges életmódhoz. Ehhez pedig nem kell sokat tenni, mint minden nap mozogni legalább 20 percet, gyümölcsöt és zöldségféléket fogyasztani. Krasztel Lászlóné gyakran helyez a család asztalára zöldséges ételeket, és igyekszik arra nevelni gyermekeit, hogy minden nap megegyenek legalább egy almát, vagy répát. A PÁNKE vezetője kedvenc gyümölcssalátájának receptjét is megismertette a résztvevőkkel, így a program végén a gyerekek megkóstolhatták az ízletes almás fahéjas gyümölcssalátát is.

A PÁNKE következő rendezvénye május 11-én lesz, melynek keretében felvonulással hívják fel a figyelmet a család fontosságára.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-04-14 15:37:38

Hiány és jelenlét


ajánlott cikk főképe

2019-03-25 19:43:31

Játékos feladatok a Vajda Márta-napon


ajánlott cikk főképe

2019-03-27 13:45:30

Az isákfalvai Sándor család története


ajánlott cikk főképe

2019-05-13 21:22:19

Ünnep Pápadereskén


PÁPA időjárás