Mesél az erdő - Újabb projekt a Weöresben


2013-04-26 20:47:24  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Mesél az erdő - Újabb projekt a Weöresben főképe
A Weöres Sándor Általános Iskolában minden évben több alkalommal tartanak témaheteket, melyeket a napközis munkaközösség szervez. A tanév utolsó projektjét a héten tartották, amikor is az erdő volt a fő téma.
- A Föld napjához kapcsolódóan szerveztük meg a három napos projektet. Mivel Ökoiskola vagyunk, ezért gondoltuk úgy, hogy az erdővel foglalkozunk. Célunk az volt, hogy a diákokban tudatosítsuk, hogy a fa, az erdő érték, ezért vigyázzunk rá, óvjuk azt. A program szerda délután kezdődött, amikor is az Erdő fohászát hallgatták meg a tanulók, majd nyomkövető játékot játszottunk, vagyis tappancs nyomokat kellett követni. A csütörtök délután is nagyon mozgalmas volt, hiszen kézműves foglalkozásokon készíthettek gyurmából, papírból vagy filcből erdei állatokat, amiket az aulában helyeztünk el. A mai napon is sok színes program várt a gyerekekre. A délután nyitásaként Horváth Róbert erdész vadászkutya bemutatót tartott, majd hét különböző helyszín várt a napközisekre. Volt, aki előadást hallgatott meg az erdészek életéről, míg más kisfilmet tekintett meg a vadászkutyákról, erdei játékokat játszhatott, madárhang felismerésen próbálhatta ki magát vagy interaktív játékokon mérhette össze ügyességét - tájékoztatta hírportálunkat Figerl Andrea könyvtáros, a program egyik szervezője.
Az intézmény soron következő projektjét a jövő tanévben szervezi.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-01-09 11:43:32

Nagy érdeklődés övezte a városi bébiételosztást


ajánlott cikk főképe

2018-11-15 20:52:17

Mi kell a diáknak? - konferencia a Közgázban


ajánlott cikk főképe

2018-12-27 16:39:57

Rendeletek, határozatok, beszámolók - az év utolsó képviselő-testületi ülése


ajánlott cikk főképe

2018-12-06 12:50:25

A 2018. évi költségvetési előirányzat felhasználásáról döntött a kéttornyúlaki részönkormányzat


PÁPA időjárás