Bibliai barangolások a Sarokkő Baptista Gyülekezeti Házban


2013-04-28 19:56:22  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Bibliai barangolások a Sarokkő Baptista Gyülekezeti Házban főképe
A pápai Sarokkő Baptista Gyülekezet adott otthont tegnap a Bibliai Barangolások (BIB) című program, Ószövetségi Barangolás Szemináriumának. Az egész napos rendezvényen 25 fő vett részt, főként Pápáról.
Boncz Zoltán lelkipásztor kérdésünkre elmondta, a szeminárium célja, hogy a Bibliát megismerjék.
- Fontos felekezetem számára, hogy jól ismerje a Bibliát, hogy az életünket ehhez igazíthassák. Ez az alkalom egy kiváló segédlet, hogy megértsük hogyan is történtek az események, mi miért is történt pontosan időrendben – fogalmazott.
A Bibliai Barangolások egy nemzetközi szervezet, a Keresztény Ismeretterjesztő Alapítvány része. A szolgálat küldetése, hogy szenvedélyt ébresszen az emberekben a személyes Biblia olvasás iránt.
- A Biblia olvasása több mint pusztán kellemes időtöltés. Mindennapi szokássá válhat, ami életünket megváltoztathatja. Isten igéje gazdag jutalmak ígéretét nyújtja azoknak, akik olvassák azt és igazságát szívükbe rejtik. Nagyon sokféleképpen gazdagodhatunk, ha a Bibliát mindennapi társul választjuk. A szeminárium attól különleges, hogy nem száraz ismereteket közöl. A résztvevők aktív bevonásával a tanulást vidámmá és hatékonnyá teszi. A Bibliai Barangolások olyan életet megújító, illetve megváltoztató bibliatanulmányozó kalandozás, melyet a különböző keresztény felekezetek egyaránt elfogadnak - hangsúlyozta Kovács Balázs önkéntes oktató.
A szombati egy napos szeminárium az Ószövetség történetét dolgozta fel. Az Ószövetségi Barangolás Szeminárium a legnépszerűbb szeminárium. A jelenlevők az idők kezdetére visszanyúló kalandozásban vehettek részt a legmodernebb technikai háttér segítségével. Az előadó részletesen bemutatta a Biblia kiemelkedő szereplőit, történeteit. Ezáltal megismerkedtek a résztvevők az Ószövetség főbb személyeivel, helyszíneivel, illetve eseményeivel, amit egy munkafüzetben rögzítettek. A hallgatók az anyagot kézjelek segítségével sajátítják el interaktív módon.
- A szeminárium résztvevői a nap végére kézjelekkel össze tudták foglalni 3 percben az Ószövetséget, valamint többségében kedvet kaptak ahhoz, hogy naponta olvassák a Bibliát. Sokan motivációt éreztek arra, hogy újra és újra átlapozzák a könyvet - tette hozzá a fiatal előadó.
A Sarokkő Baptista Gyülekezet 2014-ben az Újszövetségi Szemináriumot is megszervezi.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-02-11 19:41:04

Koncertek a Református Ótemplomban


ajánlott cikk főképe

2018-10-13 12:19:23

Másfél milliárdot meghaladó útfejlesztés


ajánlott cikk főképe

2018-12-06 17:30:20

Vasárnap reggel emelik helyére a MIG-et


ajánlott cikk főképe

2018-12-05 21:45:19

Szombaton Kék Advent


PÁPA időjárás