67 résztvevő a német és az angol nyelvi versenyen a Munkácsyban


2013-05-08 22:37:13  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


67 résztvevő a német és az angol nyelvi versenyen a Munkácsyban főképe
XX. alkalommal rendezte meg kétfordulós német tanulmányi versenyét a Munkácsy Mihály Általános Iskola a pápai és környékbeli általános iskolák 5. és 6. osztályos diákjai számára. Az idei évben újdonságként, hiánypótló szándékkal az angol nyelvi versenyt is meghirdették, melyre szép számmal jelentkeztek is a diákok. A megmérettetésnek nemrégiben volt az írásbeli fordulója, melyről a legjobb hét, illetve nyolc tanuló jutott tovább a mai szóbeli fordulóra. A verseny négy kategóriában zajlott, hat tanteremben, két-két zsűritag jelenlétében. A németeseknél külön versenyeztek azok, akik heti három órában tanulják a német nyelvet és külön, akik háromnál több németórán vesznek részt hetente.
Megyeriné Borsó Éva igazgatóhelyettes köszöntője után egyből el is kezdődött a versengés.
Szücs Judit, az idegennyelvi munkaközösség vezetője kérdésünkre elmondta, idén 11 iskola képviseltette magát 67 tanulóval.
- A tanulmányi verseny szóbeli fordulóján két feladat várt a versenyzőkre, amelyek a nyelvvizsgához hasonlóak voltak. Először egy adott témáról kellett beszélni, valamint a zsűri kérdéseire válaszolni, majd egy képleírás várt a tanulókra. A diákokat természetesen több tagból álló szakavatott zsűri bírálta el, melyben a pontozásnál a szókincs, a nyelvhelyesség, a kiejtés és a kommunikációs készség kapta a fő szerepet – mondta Szücs Judit.
A zsűriben az angolosoknál helyet foglalt Németh Éva, Gacs Mercédesz, Csatári-Fodor Zsanett és Tóthné Tibold Nóra nyelvtanár. A németeseknél Verrasztó Ágnes, Némethné Gulyás Judit, Pillerné Fódi Ilona, dr. Hauberné Szabó Tímea, Gerecs Magdalena, dr. Vargáné Lükkön Tímea, Gombás Lívia és Kántor Péter.
Minden résztvevő emléklapban, csokiban és üdítőben, a legjobbak pedig oklevélben és értékes könyvjutalomban részesültek.   Eredmények a későbbiekben várhatóak.

Képek:

Eredmények:

Német

5. osztály

I. kategória:

1. helyezett: Sághy Dániel
2. helyezett: Jankovics Péter
3. helyezett: Németh Kinga

II. kategória

1. helyezett: Péter Fruzsina
2. helyezett: Kőszegi Julianna
3. helyezett: Birkás Fanni

6. osztály

I. kategória

1. helyezett: Steiner Katalin
2. helyezett: Kutschera Ágnes
3. helyezett: Teiszler Laura

II. kategória

1. helyezett: Horváth Bálint
2. helyezett: Piller Ádám
3. helyezett: Sztupák Laura

Angol

5.osztály:

1. helyezett: Hegedűs Katarina
2. helyezett: Varga Dominika
3. helyezett: Szabó Ábel

6.osztály:

1. helyezett: Kovács Dóra
2. helyezett: Bódai Martin
3. helyezett: Mészáros Márton

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-09-08 22:23:00

Újabb részletek az Esteházy2035-ből


ajánlott cikk főképe

2019-09-15 11:00:38

Ars Sacra Fesztivál a Pannonia Reformata Múzeumban


ajánlott cikk főképe

2019-08-17 12:43:36

Elvis - kicsit másként


ajánlott cikk főképe

2019-10-02 23:05:44

Az időseket köszöntötték a Teveli úti idősek otthonában


PÁPA időjárás