Olaszországba utazik a fúvós zenekar


2013-05-12 07:23:20  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Olaszországba utazik a fúvós zenekar főképe
Pápa Város Fúvószenekara május végén az olaszországi guilianovai nagyszabású fesztiválra készül. Szombat este tartottak egy házi koncertet a felújított Városházán, ahol új repertoárukat mutatták be a zenebarát közönségnek. A hangversenyen részt vett még egy ifjúsági fúvószenekar a németországi Marsbergből, akik a vasárnapi Lovasmajálison is fellépnek 11 órától. A csapat Mészárosné Varga Veronika közreműködésével jutott el Pápára. Mógor-Schmidt Katalin, a Pápai Fúvósok Egyesületének elnöke kérdésünkre elmondta, az újévi koncert óta a zenekar egy nemzetközi fesztiválra készül.
- Egy régi kapcsolatnak köszönhetően juthatunk el Olaszországba, ami egy minősítő verseny is egyben. A világ minden részéről érkező csapatokat egy szakavatott zsűri bírálja majd el, pontozásos rendszerben. Reméljük, nekünk is sikerül majd szép eredménnyel hazatérnünk. A repertoárt Horváth Adrián karnagy állította össze, melyben elsősorban magyar zeneszerzők műveit mutatjuk be. A 30 perces koncerten kívül egy felvonuláson olasz és latin-amerikai számot is elő kell adnunk majd – tájékoztatta hírportálunkat Mógor-Schmidt Katalin.
A zenekar május 29-től június 2-ig negyven fővel tartózkodik az olasz városban. A záró ceremónia után a csapat még nem haza, hanem Róma felé veszi az irányt, s egy kellemes napot tölt majd a gyönyörű olasz fővárosban. A fúvósok várhatóan június 4-én érkeznek vissza. Természetesen, amikor hazaérnek, gőzerővel készülnek a Fő tér avatóünnepségére, ahol a zenekar is fellép a nagysikerű Blues Brothers Show-val.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-12-21 16:12:46

Karácsonyi műsor a Vajda Márta iskolában


ajánlott cikk főképe

2018-11-07 18:41:07

Régi korok kincsestára - Néprajzi terem az Erkelben


ajánlott cikk főképe

2018-11-12 09:01:05

Vidám Márton-napi családi délután a Tókerti Óvodában


ajánlott cikk főképe

2019-02-11 19:41:04

Koncertek a Református Ótemplomban


PÁPA időjárás