Már az új ruhákban próbálhattak a zászlóforgatók - Barokk táncszakkör az Erkelben


2013-05-17 19:07:44  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Már az új ruhákban próbálhattak a zászlóforgatók - Barokk táncszakkör az Erkelben főképe
A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ egy nyertes TÁMOP pályázatnak köszönhetően barokk táncszakkört indíthatott útjára az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolában. A heti rendszerességű foglalkozásokat Müller Anita és Müller Zoltán táncpedagógusok vezetik.
Baán Éva szakmai koordinátor kérdésünkre elmondta, az Erkel iskola már korábban kötött együttműködési megállapodást az Esterházy-kastéllyal, tehát itt már működött a táncszakkör, a diákok  nem az alapoktól indultak a mostani projektnél.
- A barokk táncszakkörön kívül a zászlóforgatók és a tűzzsonglőrök is részt vesznek a projektben, vagyis a Szigeti veszedelem című összművészeti bemutatón. Nagy örömünkre a pályázat lehetővé tette az anyagbeszerzést is, vagyis ruhákat varrattunk a fiúknak és a lányoknak is egyaránt. A fiúk ruhái már készen vannak, ők már ezekben tudnak próbálni. A lányok barokk ruhái pedig hamarosan elkészülnek – tette hozzá a szakmai koordinátor.
Müller Anita, a szakkör vezetője elmondta, tíz garnitúra ruhát varrattak, s hozzá ugyanennyi zászlót, vagyis öt darabot Pápa város színével, piros-kékkel, ötöt pedig arany-bordóval, a kastély színeit jelképezve.
- A zászlóforgató fiúk viselete az itáliai középkori hagyományokból eredő ruhaviselet, annak varráskultúráját, színvilágát tükrözve. Ezek a köznemesség ruháihoz hasonlítanak. A diákok a Szigeti veszedelem című bemutatón kívül még a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolájának és a Tánc-Lánc Alapfokú Művészetoktatási Intézményének évvégi vizsga bemutató felvonulásán is részt vesznek a menetben, illetve a nagygyimóti szentivánéji programon mutatják majd be ügyességüket – mondta Müller Anita.
Végül hozzátette, a próbákkal nagyon jól haladnak, jelenleg már csak finomítanak, illetve apróbb részleteket gyakorolnak.
A darabot június 13-án mutatják be az Erzsébet ligetben.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-06-18 20:26:08

Jubilál a Jókai Mór Városi Könyvtár tábora


ajánlott cikk főképe

2019-08-30 05:51:28

Dr. Áldozó Tamás: Grőber Attilát nem a tapolcafőiek, nem a pápaiak, nem az ivóvízellátás érdekli, csupán saját maga


ajánlott cikk főképe

2019-10-23 23:11:08

56-os megemlékezés Tapolcafőn


ajánlott cikk főképe

2019-10-21 21:07:43

Sikeres pályázat - megújuló kiállítás


PÁPA időjárás