Év végi zárókiállítás a Tánc-Láncnál


2013-05-23 20:47:41  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Év végi zárókiállítás a Tánc-Láncnál főképe
A Pápai Református Kollégium Tánc-Lánc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény képzőművész tagozatos diákjainak éves munkáiból nyílt ma kiállítás a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ földszinti előterében. Három kiállító csoport, a pápai Ecsetforgatók és a Grafika, valamint a nagyalásonyi Kisfirkászok egész éves munkáját mutatja be ez a záró kiállítás, amelyen közel 50 diák alkotása látható. A tanulókat Pesei Petra és Kerpel Péter rajztanárok készítették fel.
Az alkotásokat Borbély Lajos művésztanár ajánlotta a közönség figyelmébe.
- A színes gyermekmunkák tükrözik az iskola művészettiszteletét, lelkiségét, tanárainak elkötelezettségét, átlagon felüli szakmai tudását, gyermekszeretetét. A mai modern rajztanítás, vizuális nevelés jó reprezentánsa ez a kiállítás. Mivel ebben az iskolatípusban az általános iskola 1. osztályától a középiskolás diákokig mindenki tanulja a képzőművészetet, így egyértelmű, hogy a tematika és a technika a kerettanterv felhasználásával életkorra szabott. Lenyűgöző az a sokszínűség és találékonyság, amit a kollégák, Pesei Petra és Kerpel Péter rajztanárok alkalmaznak. A grafikai ábrázolás szinte minden technikájába belekóstolhatnak a tanulók. Kerpel Péter grafikus-művésztanár kiemelkedően magas technikai tudásával kiegészíti a fiatal kolléganő sokrétű, színes tevékenységét. Szinte minden rajzversenyen részt vesznek és nagyon jó helyezéseket érnek el – fogalmazott Borbély Lajos.
Pesei Petra érdeklődésünkre elmondta, a kiállítás a diákok egész éves munkájából tevődött össze.
- A gyerekek festettek, színeztek, gipsz maszkokat készítettek. Térbeli munkaként papírmasé technikával hőlégballonokat csináltunk, valamint gyakran az egyes évszakokról, ünnepekről készítettünk alkotásokat. Idén nemcsak síkban alkottunk, hanem készítettünk térbeli munkákat is, például papírszobrokat, ablakdíszeket és textilt is festettünk - mondta Pesei Petra.
Kerpel Péter hozzátette, diákjaival elsősorban tanulmányrajzokat és csendéleteket készítettek, amelyek grafittal és szénnel készültek.
A tárlat június 2-ig tekinthető meg a JMSZK nyitva tartási idejében.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-06-18 23:13:21

Értékek mértéktelenül - Múzeumok éjszakája a Kékfestőben


ajánlott cikk főképe

2019-07-20 22:57:05

Játszótéravató, főzőverseny, szórakoztató programok a Felsővárosi Napon


ajánlott cikk főképe

2019-09-23 17:12:51

Ruha-és bútoradományt hozott a Teuton Lovagrend


ajánlott cikk főképe

2019-08-17 12:43:36

Elvis - kicsit másként


PÁPA időjárás