Pápán ülésezett az Esperesi Tanács | Pápa Ma

Pápán ülésezett az Esperesi Tanács


2013-06-05 14:18:34  | cikk: mo  | Pápán tartotta soron következő ülését a Magyarországi Evangélikus Egyház Esperesi Tanácsa. A kétnapos rendezvényre meghívást kapott Hölvényi György egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár is. Hölvényi György kiemelte, szeptemberben az általános iskola első és ötödik osztályán, felmenő rendszerben vezetik be a kötelező hit -és/vagy erkölcstan oktatást. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ adatai szerint a szeptembertől első osztályos gyerekek szüleinek 52 százaléka választotta az egyház által szervezett hit- és erkölcstan oktatást, míg 48 százalékuk az erkölcstant. Az államtitkár hangsúlyozta, mint minden más egyháznak, az evangélikus egyháznak is az a feladata, hogy minél nagyobb számban megtalálja a hitében megkeresztelt gyerekeket.

Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke a tanácskozáson elmondta, legfontosabb feladatuk, hogy csoportokat alkotva összehangolják a hittanoktatást, akár a tanórákat iskolaépületen kívül, gyülekezeti kereteken belül szervezve. Gáncs Péter a tanácsülés kapcsán hozzátette, nagy feladatot ró az egyházra az árvíz. Győrben evangélikus egyházi intézményt fenyeget az ár, közben pedig küldöttség indult a bajor testvéregyház segítségére.

Polgárdi Sándor pápai esperes kiemelte, számos előadást hallgathattak az elmúlt két nap során, mely tanulsággal szolgál a jövő tekintetében. Kodácsy-Simon Eszter a hitoktatásról és az új hittankönyvek helyzetéről számolt be, Prőhle Gergely országos felügyelő felügyelő pedig az általános tisztújítás után egy évvel tartott helyzetelemzést. Otto Mesmer esperes a burgenladni evangélikusok és magyarok helyzetét elemezte. Tájékoztatót tartott Kákay István a MEE Országos Iroda igazgatója is, valamint a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet részéről Keveházi Klára stratégiai és fejlesztési igazgató és Gáncs Kristóf kommunikációs igazgató is.  

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

2018-04-12 07:40:01

Költészet napi műsor az Ősi Kovács Alkotóműhely tolmácsolásában


2018-04-30 22:41:56

Ismét kutyakiállítás Pápán


2018-05-10 22:52:32

Tűzoltóbajnokság katonáknak


2018-03-25 20:29:27

Nyusziváró családi délután