Finisben a Szigeti veszedelem próbái | Pápa Ma

Finisben a Szigeti veszedelem próbái


2013-06-06 19:08:36  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 28 csoport, több mint 300 diák készül már hónapok óta arra a nagyszabású összművészeti bemutatóra, melyet a jövő csütörtökön, vagyis június 13-án, 21 órától láthat a közönség az Erzsébet ligetben, Szigeti veszedelem címmel.  A hosszas munkafolyamat a végéhez közeleg, jelenleg a résztvevők lázasan próbálnak a JMSZK színháztermében.
Komáromi Sándor, a darab rendezője elmondta, ma kezdődött a próbahét, melynek során egy hétig reggeltől késő estig gyakorolnak a fellépők.
- A próbahetünk első napján minden résztvevő itt van, megtekintjük, hogy ki, mivel is foglalkozott ez elmúlt hónapok során. Ez egyben egy rendelkező próba is, ahol már mindenki tudni fogja a saját feladatát az előadáson belül. Még nagyon sok munka vár ránk az elkövetkező napokban, hiszen át kell vennünk a koreográfiát, össze kell fésülnünk az egyes jeleneteket.
Szegediné Murai Dóra, a Weöres-iskolában működő modern tánc szakkör vezetője kérdésünkre elmondta, nagy örömmel vesznek részt az összművészeti bemutatón.
- A darabban mi leszünk az angyalok serege, akik fehér ruhában, lepelben elűzzük a gonoszt. A Weöres-iskola és a Black Bunny Rock and Roll Club táncosaival veszünk részt az előadásban. A gyerekeknek nem volt nehéz betanulni és élvezték is a koreográfiát.
Papp Dorina és Németh Viktória elmondása szerint nagyon jól érezték magukat a próbákon, örülnek, hogy szerepelhetnek ebben a nagyszabású bemutatóban. Már mindketten izgatottan várják a jövő csütörtöki előadást, ám addig még nagyon sokat gyakorolnak.
- Az Erkel-iskolába jártam a próbákra, rendszeresen. Mi zászlóforgatók leszünk, de dobálni is fogjuk majd a zászlót, ami szerintem nem könnyű feladat, de reméljük, menni fog – mesélte Horváth Mátyás Tamás.
A nyilvános főpróbát június 12-én tartjuk majd, az előadás pedig 13-án lesz, melyre sok szeretettel várnak minden érdeklődőt.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

2018-07-09 13:47:04

Nyári gyermektáborok a JMSZK-ban


2018-06-08 22:30:25

Készül a kiegyenlítő betonréteg a Jókai utcán


2018-06-28 14:16:17

Erkeles kirándulás a Határtalanul program keretében


2018-04-10 08:28:02

Dr. Zongor Gábor kiállítása a könyvtárban