Hamarosan befejezik az új könyvtárépület felújítását | Pápa Ma

Hamarosan befejezik az új könyvtárépület felújítását


2013-06-07 14:52:17  | cikk: mo  | Ez az épületszerkezet alkalmasabb könyvtárnak, mint a kastély volt – jelentette ki ma délután Áldozó Tamás, amikor megtekintette a Jókai Mór Városi Könyvtár új otthonául szolgáló Balla Róbert téri volt iskolaépület felújítási munkálatait. A polgármester kifejtette, ha szigorúan szakmai szempontok alapján gondolkodunk, akkor az Esterházy-kastély egymásba nyíló termei kevésbé feleltek meg az elvárásoknak. Áldozó Tamás tájékoztatott arról is, Pápa Város Önkormányzatának költségvetéséből 20 millió forint áll rendelkezésre az épület felújítási munkálataira. Hozzátette, amennyiben ez az összeg kevésnek bizonyul, mindenképpen további forrásokat igyekeznek biztosítani a helyreállítási feladatok fedezésére. A polgármester megjegyezte, a hosszú távú tervek között szerepel az épület további átalakítása, az udvarrendezés, hiszen a meglévő épületállomány még több funkció kiaknázására ad lehetőséget.

A Balla Róbert téri épület felújítási munkái már a finisbe értek. Németh Tamás, a Pápai Városfejlesztő Kft. ügyvezetője elmondta, jelenleg az épület középső szárnyában dolgoznak a szakemberek, de itt is hamarosan befejezik a festési munkálatokat. Németh Tamás arról számolt be, összesen 612 nm alapterületű épületrészt kellett felújítani. A munkát a parketták felcsiszolása, új padlóburkolat kiépítése, valamint válaszfalak elbontása és újak létesítése jelentette. Az ügyvezető elmondta azt is, az épület rendelkezik riasztóval és a szükséges gyengeáramú berendezésekkel. A felújítás hamarosan befejeződik, az épület június 15-ére már teljesen készen áll a könyvtár költözésre.

Dr. Hermann István úgy fogalmazott, a jövő héttől már önkéntesek bevonásával zajlik a könyvtár állományának költöztetése. A JMVK igazgatója hozzátette, a lehető leggyorsabban kívánják elvégezni a polcok leürítését, a könyvek elcsomagolását, majd az új helyiségekben történő elrendezését. Hermann István elmondta, a könyvtár várhatóan ősszel nyitja meg kapuit az olvasók előtt.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

2018-06-02 16:38:44

A robotika alapjaival ismerkedhettek a könyvtárban


2018-05-10 22:52:32

Tűzoltóbajnokság katonáknak


2018-06-04 21:19:59

Érdekes kísérletek a katolikus iskolában


2018-06-05 23:14:46

Barta Andi horgolt csodái a Kékfestő Múzeumban