Kétnyelvű mesekiadvány ovisoknak


2013-06-13 13:04:35  | cikk: mo  | 


Kétnyelvű mesekiadvány ovisoknak főképe
A Vajda lakótelepi Óvoda megyei szakmai napján mutatták be azt a kiadványt is, amelyet Szabó Csilla és Farkas Veronika, a tagóvoda két nevelője állított össze a közelmúltban. A mesefüzet megjelentetését Pápa Város Önkormányzata és a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat is támogatta. A történetet Szabó Csilla írta. Az óvodapedagógus elmondta, körülbelül 10 évvel ezelőtt született a mese. A történet megírása tulajdonképpen egy feladat volt a főiskolai évek alatt, így született meg a mese német nyelven. Szabó Csilla elmondta, kiváló módszertani eszköz a nevelő munkában, hiszen a kis füzet tőmondatokban, német és magyar nyelven foglalja össze a történetet amellett, hogy bemutat és megnevez számos olyan hétköznapi fogalmat, tárgyat, érzést, amely az óvodás korú gyermekeket érinti. Az óvodapedagógus hozzátette, nemcsak a csoportfoglalkozások alkalmával jelent hasznos időtöltést a könyvecske elolvasása, hanem a családban is. Bárki hozzájuthat a mesefüzethez a Vajda lakótelepi Óvoda német nemzetiségi csoportjában, ajánlják is a nevelők mindenkinek, hiszen a mese összehozza a szülőt és gyermeket – tudtuk meg Szabó Csillától.

A meseillusztrációkat Farkas Veronika készítette. Az óvónő elmondta, szívesen rajzol és fest, kedvenc technikája az akvarell. Ezzel a technikával készültek a rajzok is. A kedves sárkány történetét bemutató mesekönyv 500 példányban készült el. A kis füzet megvásárolható a nemzetiségi csoportban a két óvónőnél, Farkas Veronikánál és Szabó Csillánál.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-09-08 13:46:03

Kovásznára utazott az ÉDÁSZ zenekar


ajánlott cikk főképe

2018-08-23 23:31:24

Érkeznek a piackocsik - finisben az előkészületek


ajánlott cikk főképe

2018-07-20 10:06:44

Arany képek a könyvtárban


ajánlott cikk főképe

2018-09-02 22:19:27

Baráth Julianna lett a Refi új igazgatója