Játékfesztivál új köntösben - Három nap a játék jegyében | Pápa Ma

Játékfesztivál új köntösben - Három nap a játék jegyében


2013-06-14 22:28:05  | cikk: mo  | Vidám gyermekzsivaj, önfeledt beszélgetések, mulató fiatalok és zene – így foglalták el a pápaiak a megújuló Fő teret a kora esti órákban. A 23. Játékfesztivál fő helyszínén a látogatók kiültek a napernyők alá, a gyerekek játszottak a szökőkutaknál, a fiatalok a lépcsőkre telepedtek – egyszóval benépesült, újra a miénk lett a Fő tér.

Az esti órákban több ezer ember töltötte meg a megújuló Fő teret, izgatott hangok szűrődtek a tömegből, a beszélgetések témája hol a megszépült tér, hol a Korsós lány, hol a Játékfesztivál programjai és végül, de nem utolsó sorban a Magna Cum Laude koncert. A rajongók már tűkön ültek, hiszen a nyári nagyrendezvény első nagy koncertje az ünnepélyes megnyitó után azonnal kezdődött.

- Miénk ez a tér, használjuk, legyenek itt koncertek, legyenek rendezvények – hangzottak a polgármester szavai a Játékfesztivál pénteki napján. Áldozó Tamás hozzátette, elbontották a kordonokat, befedték az oly hosszan elhúzódó régészeti ásatások gödreit, vagyis a pápaiak újra birtokba vehetik szeretett terüket.

A megnyitón dr. Kovács Zoltán is köszöntötte a Játékfesztivál látogatóit. Az országgyűlési képviselő köszönetét fejezte ki a tervezőknek a gondos munkáért és a kivitelezőknek azért, hogy éjt nappallá téve dolgoztak azon, hogy a Fő tér méltó helyszíne lehessen a 23. Pápai Játékfesztiválnak.

Az esti program a Magna Cum Laude koncertjével folytatódott. Ezzel persze nincs vége: a hétvége a szórakozás, a játék és a vidámság jegyében zajlik. Színpadi produkciók, gyermekprogramok, látványos bemutatók, utcazene, szórakozás minden mennyiségben. Szombaton este 9 órakor az Experidance produkciója, vasárnap pedig a Quimby koncertje várja a látogatókat a Fő téren. A Játékfesztivál idén is tűzijátékkal zárul.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

2018-06-26 20:35:06

Salgó Ferenc ötvenéves papi szolgálatát ünnepelte


2018-07-18 23:23:20

Érdekes leletek a kerítés tövében


2018-05-10 21:26:19

Járási történelem verseny a Tarczyban


2018-05-30 12:23:52

Sok résztvevő az Allegro népdaléneklési versenyén