Hőségriadó: Egy pohár víz a kánikulában | Pápa Ma

Hőségriadó: Egy pohár víz a kánikulában


2013-06-20 11:56:20  | cikk: mo  | A Pápai Vízmű Zrt. megkezdte a vízosztást a Kossuth utcán. A Zrt. munkatársai minden járókelőt invitálnak egy pohár víz elfogyasztására, hiszen a kiváló minőségű pápai csapvíz remek felfrissülést jelenthet a kánikulában. A párakaput is felállították a szakemberek, ami szintén elviselhetőbbé teszi a forróságot. Ma és holnap 10 és 15 óra között fogyaszthatunk az ásványvíz minőségű pápai csapvízből a sétálóutcán. Szili Ágnes laboratórium-vezető elmondta, a párakapu reggel nyolctól, este nyolc óráig nyújt megkönnyebbülést az alatta áthaladóknak, és lesz egy ivókút is, amelyet a vízosztás időtartamán kívül vehetnek igénybe a megszomjazó járókelők.

Szükség is van a folyadékpótlásra, és testünk időnkénti felfrissítésére, hiszen a hőség még ma is fokozódhat. Továbbra is másodfokú riasztás van érvényben, azaz a napi középhőmérséklet tartósan 25 fok felett marad Veszprém megyében. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a forróság csupán a hétvégén enyhül néhány fokot.

Addig is fogyasszunk minél több folyadékot, de kerüljük a magas koffein és cukortartalmú italokat és az alkoholt. Igyekezzünk minél kevesebbet a tűző napon tartózkodni, főként 11 és 15 óra között kerüljük az erős napsugárzást. Mindig tartsuk szem előtt, hogy bárkinek okozhat egészségi panaszokat, kellemetlen tüneteket, rosszullétet a kánikula, de vannak különösen veszélyeztetett csoportok. Ilyenek például a csecsemők és a fiatal kisgyermekek, a 65 évnél idősebbek, a fogyatékosok, a szívbetegségekben és magas vérnyomásban szenvedők.

Melléklet

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!