Több mint 300 gyermek vesz részt az ingyenes napközis táborban | Pápa Ma

Több mint 300 gyermek vesz részt az ingyenes napközis táborban


2013-06-20 20:16:33  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | Hat általános iskola több mint 300 gyermekének részvételével zajlik két turnusban a városi nyári napközis tábor. Pápa Város Önkormányzata és a városban működő általános iskolák közös nyári tábort szerveztek az iskolák 1-4. évfolyamos korosztálya számára június 17. és június 28. között. A gyerekekre rengeteg színes és változatos program vár az öt nap során. 
- Pápán már hosszú évek óta hagyománya van annak, hogy az egyes intézmények, egyesületek, sőt még magánszemélyek is szerveznek nyáron táborokat, amelyek részvételi díjhoz kötöttek. Mi úgy gondoltuk, nem mindenki engedheti meg magának ezt a kiadást, ezért ajánlottuk fel ezt lehetőséget, hogy bárki részt vehessen a táborban. Pápa Város Önkormányzata a kulturális és szabadidős programok helyszínének biztosításában, a tábor megszervezésében, illetve koordinálásában nyújtott segítséget az intézményeknek. A tábor ingyenes a gyerekeknek, melyre az önkormányzat 1.000.000 Ft-ot ajánlott fel – hangsúlyozta a polgármester.
Dr. Áldozó Tamás végül hozzátette, jövőre is szeretnék megadni ezt a lehetőséget a családoknak, hiszen az idén is nagy számban éltek vele, több mint 300 kisgyermek jelentkezett. A gyerekek - elmondásuk szerint - jól érzik magukat. A tábor nemcsak időtöltés, hanem értékközvetítés is egyben.
A gyerekek a tábor során ellátogatnak az Esterházy-kastélyba, a Kékfestő Múzeumba, a Várkertfürdőbe és a Sportcsarnokba is.
A Sportcsarnokban számos játékos és vidám sportolási lehetőség várt a gyerekekre.
A Kékfestő Múzeumban Vonnák Andrea múzeumpedagógus kérdésünkre elmondta, kétféle program vár a táborozókra, a hagyományos mintázás és a Kő, papír, olló kézműves foglalkozás.
Barta Alexandra, a Weöres Sándor Általános Iskola 1. osztályos diákja arról mesélt, hogy nagyon jól érzi magát a táborban. Sokat játszottak, mintáztak és készített egy képet is.
Az Esterházy-kastélyban a Kastélyleső program keretein belül a táborozók megismerkednek a kastéllyal, találkoznak a grófi párral és udvartartásával, és végül egy rövid keresztrejtvényt töltenek ki.
Az időjárás nagyon kedvez a táborozóknak, hiszen a tikkasztó hőségben jól esik megmártózni a Várkertfürdő hűs strand medencéiben.
A gyerekek ezen a programon is örömmel vesznek részt, hiszen lubickolnak, csúszdáznak, labdáznak és játszanak.
Fleck Krisztina és Fleck Nikol, a Tarczy Lajos Általános Iskolába járnak. A testvérek örömmel jöttek a táborba. Már jártak a Kékfestő Múzeumban, ahol sok újat hallottak és láttak.
- Tegnap salsa táncot tanultunk az iskolában és filmet néztünk, holnap pedig moziba megyünk, de a héten még a kastélyba és a Várkertbe is ellátogatunk, amit nagyon várok. Örülök, hogy eljöttem, hiszen sok osztálytársam itt van – mesélte Tóth Jázmin Laura.
A jó hangulatú tábor a jövő héten zárul.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

2018-06-08 22:30:25

Készül a kiegyenlítő betonréteg a Jókai utcán


2018-03-15 15:40:25

Baloldali pártok megemlékezése


2018-04-24 23:14:16

50 millió közösségfejlesztésre


2018-05-20 22:05:44

Nyílt napok a Bartókban - közeleg a beíratás