Újabb jelentős sikerek a Szó és Kép Színpad életében | Pápa Ma

Újabb jelentős sikerek a Szó és Kép Színpad életében


2013-06-21 10:53:07  | cikk: mo  | Újabb sikereket tudhat maga mögött a szórakoztatásban igencsak jártas Szó és Kép Színpad. Az utóbbi egy hónapban négy fesztiválon is járt a csapat. Május 11-én Mosonmagyaróváron, június 1-jén Budapesten, június 8-9-én Ajkán, június 14-én pedig Vasváron nevettette közönségét a társulat. Csukárdi Sándor arról számolt be, az első három fesztiválon Rejtő Jenő Biztosíték című darabjával álltak színpadra. A bemutató meg is hozta a szakmai sikert, a mosonmagyaróvári fesztiválon A Szó és Kép Színpad vezetője elhozta a legjobb komédiásnak járó díjat. Csukárdi Sándor úgy fogalmazott, a műfaj sajátosságait figyelembe véve nemcsak őt illeti az elismerés, hanem magát a társulatot is, hiszen a főszerepelő, Grósz Ede karakterét a többi szereplő építi fel, s teszi teljessé.

Szintén sikert aratott a darab a budapesti Magyar Művek Fesztiválján, ahol aranyminősítést ért el a társulat. De büszkék lehetnek az ajkai Arany Deszka Fesztiválon szerzett közönségdíjra is, amely a harmadik legjobb színészi alakítás díját jelentette.

A vasvári szereplésre a Gondűző borocska mellett című darabot vitte el a csapat. A produkció már több fesztiválon sikeresen szerepelt, itt csupán bemutató jelleggel adták elő a társulat tagjai. Csukárdi Sándor megjegyezte, fellépésük különlegessége abban állt, hogy ezt a darabot eddig kizárólag zárt térben játszották, a vasvári fesztiválon pedig szabadtéren mutatták be. E fesztivál keretében eljutott az előadás Nagymákfára is, ahol egy kis kocsma udvara szolgált a bemutató helyszínéül.

A Szó és Kép Színpad vezetője elmondta, a szakmai fesztiválok sorát egy időre maguk mögött hagyták, de a nyáron sem pihen a csapat. A társulat több rendezvényre elviszi humoros darabjait. Természetesen újdonsággal is készülnek közönségük szórakoztatására: Móricz Zsigmond A dinnyék című komédiáját dolgozzák fel, vásári jelleggel.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

2018-07-01 23:31:56

Veszélyes „játék” a drog


2018-05-20 21:08:18

Tavaszi nagytakarítás Tapolcafőn


2018-07-11 21:35:32

Eperfát avattak a Refiben


2018-04-09 03:18:18

Fölényes Fidesz győzelem - dr. Kovács Zoltán ismét a Parlamentben