A Háry Jánost vitték színpadra a zenetáborosok | Pápa Ma

A Háry Jánost vitték színpadra a zenetáborosok


2013-06-22 07:45:31  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | Június 17. és 21. között tartották a Bartók Béla Zeneiskolában a hagyományos nyári napközis tábort, melyen idén 31 növendék vett részt. A tábor zárásaként Kodály Zoltán: Háry János című darabját mutatták be péntek délután az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola aulájában. 
- A nyári tábor tematikus programokkal várta a gyerekeket. Tavaly Mozart: Varázsfuvola című darabját, az idén pedig Kodály Zoltán: Háry János című dalművét adtuk elő a tábor zárásaként, melyre egész héten lázasan és nagy örömmel készültek a növendékek. A tanárok már hónapokkal ezelőtt készültek, forgatókönyvet írtak, különben nem lehetett volna megvalósítani ezt az előadást, melynek különlegessége, hogy mindent a gyerekek és felkészítőik csináltak, valamint szinte minden tanszak képviselteti magát. A díszletet, a jelmezeket a gyerekek készítették a tábor ideje alatt. A darabot Szabó Tamás rendezte. Színpadra állítani a dalművet nem volt könnyű, hiszen le kellett egyszerűsíteni az eredetihez képest. A gyerekeknek nehéz dolguk volt, hiszen komoly prózai részeket kell „elszínészkedniük” a sok kórusbetét és a francia hadsereg eljátszása mellett – mondta Hetyei József igazgató.
Az igazgató kérdésünkre elmondta még, sikeres tanévet tudhatnak maguk mögött, a növendékek rengeteg megmérettetésen szerepeltek, ahonnan szép eredményeket hozhattak haza.
A táborban természetesen számháborúztak a Várkertben, fagyiztak és pizzáztak is a növendékek legnagyobb örömére.
A fél órás előadás rendkívül jól bemutatta az osztrák és a francia életet, a korhű ruhák pedig nagyszerűen reprezentálták Háry János korát.
A produkciót a közönség vastapssal jutalmazta.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!