Önkéntes börze és szakmai nap a Malom-tónál


2013-06-22 16:36:38  | cikk: mo  | 


Önkéntes börze és szakmai nap a Malom-tónál főképe
A Malom-tónál tartott önkéntes börzét, szakmai tanácskozást és egyben családi napot a Dunántúli Cigányság Felemelkedéséért Közhasznú Egyesület. A rendezvényen részt vettek azok a közreműködő szervezetek, intézmények, amelyek – csatlakozva az egyesület „A Pápai Kistérség Önkéntes Pontja” elnevezésű projektjéhez – foglalkoztatnak önkénteseket. A program célja az volt, hogy felhívják a figyelmet az önkéntes munka előnyeire, megítélését és népszerűségét emeljék a lakosság körében, és minél több érdeklődővel ismertessék meg fogadószervezetek által kínált önkéntes tevékenységeket.

A Dunántúli Cigányság Felemelkedéséért Közhasznú Egyesület 2009. januárjában alakult, székhelye Lovászpatonán van. Eddigi programjaikat Veszprém megye több helyszínén valósították meg. Kiemelt figyelmet fordítanak a gyermekekre, idősekre és a támogatásra szorulókra. Eddigi programjaik is erre a célcsoportra összpontosított. Több alkalommal szerveztek életmód- és hagyományőrző tábort, kulturális és sport rendezvényt. Adománygyűjtésben és annak kiosztásában is közreműködtek a nehéz körülmények között élő roma családok érdekében. Fontos érték az egészség megőrzése. Szívesen vállalnak szerepet olyan programokban, amelyek a helyes életmódra, egészségünk megőrzésére figyelmeztetnek. A szervezet a kezdeti tapasztalatszerzést követően belevágott első komoly pályázatába, amellyel önkéntes segítők közreműködésével a legesélytelenebb közösségek – idősek, gyermekek, betegek – mindennapjaihoz történő segítségnyújtást szorgalmazzák. A Pápai kistérség Önkéntes Pontja című, az Új Széchenyi Terv keretében megvalósuló projekt 2012 novemberében indult. A szerteágazó feladatokat mintegy 70 önkéntes végzi, akik a szociális szférában, beteg gyerekeket támogatva, valamint az oktatás területén segítettek a rászorulóknak.

Bíró Petra az interneten bukkant a lehetőségre. Heti két alkalommal látogatja a pápai kórházat, ahol a betegek étkeztetésén túl mentális segítséget is nyújt számukra. Bíró Petra elmondta, nagyon jó érzéssel tölti el, ha segíthet egy betegnek, az ápoltak rendkívül hálásak az önzetlen tevékenységért.
Bogdán Miklósné kezdetektől részt vesz a projektben. Számos alkalommal tevékenykedett a kistérség különböző településein, és legszívesebben a kórházban, valamint az idősek otthonában végez önkéntes munkát. Bogdán Miklósné arra buzdított mindenkit, aki csak teheti szenteljen néhány órát efféle tevékenységekre, hiszen hatalmas többletet ad az ember lelkének, ha segíthet másokon, vagy tehet egy közösségért – fogalmazott az önkéntes.

Holdosiné Bánhegyi Ildikó, a projekt menedzsere elmondta, rendkívül hasznos és sikeres a projekt, melyhez továbbra is várják az önkéntesek jelentkezését.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-01-07 20:24:30

Változás a szelektív hulladékgyűjtésben


ajánlott cikk főképe

2019-01-19 09:00:54

Megyei próza-és mesemondó verseny a Vajda Márta iskolában


ajánlott cikk főképe

2018-11-10 06:46:22

Márton-napi vigadalom a Munkácsyban


ajánlott cikk főképe

2019-01-03 18:15:08

Új módszer a kidobott karácsonyfák gyűjtésére