A borsosgyőri testület is megtartotta ülését


2013-06-26 22:14:42  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


A borsosgyőri testület is megtartotta ülését főképe
Megtartotta soron következő testületi ülését a Borsosgyőri Városrész Önkormányzata ma délután. A háromfős testület – Máté István elnök, Varga Zoltánné és Tóth József – véleményezte a holnapi városi képviselő-testületi ülésen tárgyalandó rendelettervezeteket.
Az első napirendi pontban a közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek megsértésének jogkövetkezményeiről tárgyalták. Pápa Város Önkormányzata elfogadta a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011.évi törvény pontjában kapott felhatalmazás alapján kirívóan közösségellenes magatartásformákról szóló rendeletet, amely a helyi együttélés normáit sértő magatartásokat hivatott szankcionálni. Az Országgyűlés elfogadta a helyi önkormányzatokra vonatkozó törvény módosítását, amely lehetővé teszi az önkormányzatoknak, hogy a közösségi együttélés szabályait és ezek megsértésének jogkövetkezményeiről önkormányzati rendeletet alkosson. Ezen belül szó esik a Pápa városnév és az önkormányzat jelképeinek használatára vonatkozó szabályokról, az emlékmű, botlókő,emléktábla és magyarázó tábla állítás rendjére vonatkozó szabályokról, az önkormányzati tulajdonban álló temetők rendjére vonatkozó szabályok megszegéséről, a környezet védelmének rendjére vonatkozó szabályok megszegéséről, a közterületi szeszesital fogyasztásra vonatkozó szabályok megszegéséről és az állattartással kapcsolatos magatartásokról. A településrészi önkormányzat képviselői egyhangúlag elfogadásra javasolták a rendelet- tervezetet.
A második napirendi pontban Pápa Város Önkormányzatának közművelődési koncepcióját fogadták el.
Az ülésen Egyed Tamás, a MÉKI-R Kft. ügyvezetője számolt be a városrészi temető helyzetéről. Mint mondta, a temetővel kapcsolatban nincs nagy probléma. Visszatérő gond, hogy a temető kerítésének egy részét ellopják, valamint a vízfogyasztás, mi szerint a vizet más fogyasztók is használják. A probléma hamarosan megoldódik, hiszen a vízórát a temető területére fogják helyezni a Vízmű munkatársai. A temető költségvetése szegényes, ezidáig három koporsós temetés volt, urnás temetést nem tartottak. A szemétszállítás és a fűnyírás, hóeltakarítás nagy terhet ró a Kft-re. A borsosgyőri temetőre 360.000 Ft-ot költött a MÉKI-R Kft. A képviselők a beszámolót elfogadták.
A vegyes ügyek keretein belül egy visszatérő problémáról, a rókák háztáji megjelenésről, s azok irtásáról tárgyaltak.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-09-23 20:42:04

Lantzene a Ferences templomban


ajánlott cikk főképe

2018-10-20 19:03:02

A nemzetközi iskolában jártak a tarczysok


ajánlott cikk főképe

2018-09-25 21:32:53

„Diákkatonák” versenye


ajánlott cikk főképe

2018-11-12 07:16:18

Liba Tour, bordalok, gasztronómiai élvezetek - Folyatódott a Márton-napi program