DK: A Pápai Hús nemzeti ügy


2013-07-15 19:16:56  | cikk: mo  | 


DK: A Pápai Hús nemzeti ügy főképe
„A Pápai Hús létének ügye nemzeti ügy, megmenekítése pedig hazafias ügy kell, hogy legyen!” - fogalmazott mai sajtótájékoztatóján Kerecsényi Zoltán, a Demokratikus Koalíció helyi választókerületi elnöke. A húsgyár előtt felállított standjuknál a politikus elmondta, a pápai húsgyár helyzete is tükrözi a magyar húsfeldolgozó ágazat gyászos állapotát, s elkeserítő, hogy a kormányváltás eltelte óta súlyos adóterhek sújtják a feldolgozókat.
- A húsgyár létének ügye nemzeti és hazafias ügy, mert még egy ilyen jelentős múlttal rendelkező, elismert, és nemcsak a város nevének, de az országunk nevének is hosszú idők óta termékeivel elismerést szerző vállalatnak a sorsa az kell, hogy legyen. Anno ezt ismerte fel a Gyurcsány Ferenc vezette kormányzat is, amikor jó pár esztendővel ezelőtt - szinte az utolsó pillanatokban - megmenekítette a Pápai Húst. Megmentette a vállalatot, s természetesen vele együtt sok-sok munkásember megélhetését – húzta alá Kerecsényi Zoltán.
A választókerületi elnök hozzátette, pártjuk továbbra is támogatja a Pápai Hús 1913 Kft-ért tett önkormányzati törekvéseket, hiszen a vállalatért tett minden apró erőfeszítés pápai és Pápa környéki emberi sorsokat, családi sorsokat befolyásolhat – szögezte le a politikus.
- És ha a Pápai Hús üzemeltetésének és dolgozóinak megléte nemcsak pápai, hanem nemzeti ügy, és ha már egyszer egy kormányfő korábban példát mutatott e téren hazafiságból e nagy múltú gyár megmentése ügyében, akkor itt az idő, hogy újfent példa adassék a mostanitól – jelentette ki Kerecsényi Zoltán.
A választókerületi elnök megjegyezte azt is, a DK-nak nem pánikkeltés a célja, azonban határozottan kiállnak a pápai húsipari dolgozókért, és nemcsak pápai, de nemzeti ügyként is tekintik a húsgyár ügyét.

Képek:

nincsenek képek

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!