Készül a Fő téri út


2013-07-20 22:30:16  | cikk: HuHa  | 


Készül a Fő téri út főképe
Több száz négyzetméternyi felület burkolását készítették el a héten a Fő tér kivitelezői. A munkák két helyszínen zajlanak, hiszen a jégpálya mellett a Gróf úton is dolgoznak az építők. Az elmúlt napokban teljes hosszban elkészült az úttest és a járda szegélye, megépítették a templomtól induló raszter elválasztó sávot, kialakították a kastély előtti gyalogos átkelőhelyet lezáró, kiskocka kővel burkolt felületet és megkezdték az úttest és a járdák burkolását. Ez utóbbiak több tízméteres szakaszon már el is készültek és burkolják a kastélyhoz vezető bejárati szakaszt is. Az ezerkétszáz négyzetméteres területnek körülbelül a felét fedik már a gránit kövek – mondta el érdeklődésünkre Vörös László, a kivitelező cég vezetője. Mint már korábban szóltunk róla, a Gróf úton a Fenyvesi villa sarkáig újul meg az út, a Plébániasorig gránit burkolat fedi majd az úttestet, onnan pedig aszfalt, a járdák azonban végig gránit kövekkel lesznek lerakva.
A Fő tér déli oldalán, a jégpálya burkolásával is haladtak az építők az elmúlt egy hétben. A lezárt, közel ötszáz négyzetméteres terület csaknem felét borítják már a gránit kövek. A jégpálya burkolásának idejére a díszkutat le kellett zárni, hogy a kifröccsenő víz ne akadályozza a frissen lerakott kövek kötését, amint azonban elérik a burkolandó felület felét újra elindítják a szökőkutat. A jégpálya másik részének burkolásakor hasonlóan fognak eljárni az építők – tudtuk meg a vezérigazgatótól. 

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!