Minden jó, ha a vége jó! – Eredményes volt a Lombard Pápa főpróbája


2013-07-20 23:13:16  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Minden jó, ha a vége jó! – Eredményes volt a Lombard Pápa főpróbája főképe
Nyári utolsó felkészülési mérkőzésén a hajrájában szerzett gólokkal 3-1-es sikert aratott a Lombard Pápa az NB II-es Ajka csapata felett ma kora este a Perutz Stadionban. A 2013/2014-es élvonalbeli szezon július 26-án esedékes startjára készülő sárga-feketék a Szűcs – Tajthy, Nagy T., Rodenbücher, Présinger – Quintero, Maksimovic, Tóth B., Szabó O., Orosz – Griffiths összetételű csapattal kezdték az edzőmeccset.
Az első félidőben kiegyenlített játék folyt a gyepen, amelynek során mindkét együttes előtt adódtak kisebb-nagyobb gólszerzési lehetőségek. A stabil másodosztályú gárdának számító vendégek szervezetten játszottak, és a játékrész közepén Skriba közeli találatával meg is szerezték a vezetést. A fordulást követően magasabb sebességi fokozatba kapcsolat a Lombard, ekkor már egyértelműen Tóth Bálint legénysége irányította a játékot, az ajkaiak szinte át sem jöttek a hazaiak térfelére. A második félidő elején a pápaiak vezetőedzője sorcserét hajtott végre, így csereként Nagy Sándor, Mecinovic, Németh Milán, Tóth Gábor, Supic, Király, Arsic, Eszlátyi és Kenesei is pályára lépett.
A mérkőzés hajrájához közeledve Schnellbach játékvezető büntetőt ítélt a fölényben és veszélyesen futballozó hazai együttes javára, azonban Kenesei a jobb kapufa mellé lőtte a tizenegyest. A 29-szeres magyar válogatott csatár pár perccel később megsérült: ráesett a jobb kezére és nem tudta folytatni a játékot. Szerencsére saját lábán hagyta el a játékteret, viszont a kézfejét az első információk szerint súlyos sérülés érte. A folytatásban parázs jeleneteknek is szemtanúja lehetett a Perutz Stadion közönsége, ennek eredményeképpen pedig Mecinovicot és Sowunmit cserével kiállította a játékvezető.
A többség talán már elkönyvelte az Ajka egygólos sikerét, amikor néhány minutummal a lefújás előtt Király Botond tizenegyest harcolt ki csapatának. Az újabb büntetőt ezúttal Eszlátyi végezte el, aki magabiztosan a kapu közepébe bombázott a 86. percben. A hátralévő időben a Kenesei helyére visszaálló Orosz Márk egy távoli, megpattanó lövéssel még bevette az ajkai kaput, majd végül egy szép akció végén Eszlátyi kialakította a 3-1-es végeredményt a hosszabbításban.
A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy a Lombard Pápa csapatában a mai edzőmeccsen bemutatkozott a legutóbb a Diósgyőr alkalmazásában álló Nagy Tamás. A 25 éves védővel szinte már mindenben megegyezett a klub, a jövő héten a két fél valószínűleg szerződést köt majd egymással.

Tóth Bálint vezetőedző a mérkőzés után hírportálunknak elmondta, csapata első félidei játékával egyáltalán nem volt megelégedve, viszont a második játékrészben olykor már azt látta a játékosaitól, amit kért és elvár tőlük.
– Az elején lassan, tompán, nehézkesen játszottunk. A félidőben az mondtam a fiúknak, ennyi futással én is le tudom játszani ezt a mérkőzést. A fordulás után már futottak, jól passzoltak és gólokat szereztek a srácok. Ilyen egyszerű játék a foci. Nem kell ezt túlkomplikálni. Én mindig az egyszerűségre kérem a játékosaimat, mert ez hozza meg az eredményt – fogalmazott Tóth Bálint. Megtudtuk tőle, a következő egy hét legnagyobb feladata az lesz, hogy a pontvadászat kezdetére formába hozza, „kihegyezze” a labdarúgóit. Mint mondta, elsősorban futball iránti alázatot és megalkuvás nélküli küzdelmet vár a csapatától, olyan játékosokat akar a pályán látni, akik csúsznak-másznak a sikerért.
A vezetőedző hozzáfűzte, meglátása szerint a klubvezetés mindent megtett azért, hogy megerősítse a keretet, az pedig majd csak az őszi szezon során derül ki, mennyire válnak be az új igazolások. – Elöl létszámban és minőségben is megvagyunk. Viszont a középpálya és a védelem tengelye még hiányzik, ez még egyáltalán nincs megoldva. Ezzel még nagyon sok munkánk lesz – nyilatkozta a Lombard Pápa trénere.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet