Közterületi kamerák a Fő téren


2013-07-23 22:29:03  | cikk: HuHa  | 


Közterületi kamerák a Fő téren főképe
Hét új közterületi kamera vigyáz a Fő tér rendjére. A legújabb technológiát képviselő négy úgynevezett dome és három fix állású vagyonvédelmi berendezést már felszerelték a tér új kandelábereire. Vörös László, a kivitelező cég vezérigazgatója érdeklődésünkre elmondta, a kamerarendszer tervezésekor és felszerelésekor egyeztettek a rendőrséggel és a jogszabályi előírásoknak megfelelően alakították ki a rendszert, mellyel a Fő tér teljes területe belátható és melynek képei a rendőrséghez futnak be.
Varga Balázs, a Pápai Rendőrkapitányság kapitányságvezető-helyettese megkeresésünkre úgy nyilatkozott, messzemenőkig támogatták a városvezetés azon elképzelését, hogy a megújuló tér közbiztonságát kamerarendszer is erősítse, hiszen ez olcsóbb, mint az élő rendőri erő biztosítása, a felvételeket pedig több területen is tudják hasznosítani.
-A bűncselekmények jelentős része közterületen történik, illetve a bűncselekmény elkövetője szinte minden esetben közterület vagy közút igénybe vételével érkezik a helyszínre, így a kamerarendszer lehetőséget ad a bűncselekmény azonnali észlelésére így a tettes elfogására, vagy az utólag felfedezett bűncselekmények körülményeinek vizsgálatára. Ezáltal pedig fontos szerepe van a megelőzésben, a bűncselekmények visszaszorításában. Ugyanakkor alkalmas a forgalmi rend figyelésére, a rendőri beavatkozást igénylő forgalmi helyzetek észlelésére és megszűntetésére is – mondta. Emellett a kamerák felvételeit a szabálysértések, így kisebb értékű közterületi rongálások, lopások és közlekedési balesetek utólagos bizonyítására használhatják és ellenőrizhetik vele a rendőri intézkedéseket, ami szakmai és intézkedéstaktikai célokat is szolgál.
A szakemberek szerint a Fő téri kamerarendszer közvetetten a város egész területének közbiztonságára kihat.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-02-02 09:24:19

ABBA slágerek magyarul a Vadvirág Énekkar tolmácsolásában


ajánlott cikk főképe

2020-05-21 13:50:45

A tarczys Hatvani Márk országos első helyezett informatikából


ajánlott cikk főképe

2020-03-11 21:24:37

Újabb megszépülő közterület


ajánlott cikk főképe

2020-03-18 14:39:39

Dr. Kovács Zoltán mindenkit óvatosságra intett