Az edző kérése, a kapus nagy álma és egy-két „önjelölt” pályaedző – Szurkolói ankét a Perutz Stadionban


2013-07-25 00:23:45  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Az edző kérése, a kapus nagy álma és egy-két „önjelölt” pályaedző – Szurkolói ankét a Perutz Stadionban főképe
Zsinórban az ötödik, összességében pedig a hetedik bajnoki szezonját kezdi meg a labdarúgó NB I-ben pénteken 19 órakor a 2004-ben alapított Lombard Pápa csapata. Az új idény startja előtt a klub szerda késő délután megtartotta hagyományos nyári szurkolói ankétját a Perutz Stadion lelátóján.
A szép számban egybegyűlt szurkolókat Szemán György, a Lombard Pápa klubigazgatója köszöntötte, majd egyesével bemutatkoztak a csapat új játékosai, név szerint: Eszlátyi István, Horváth Gábor, Ivancsics Gellért, Jasmin Mecinovic, Nagy Tamás, Novica Maksimovic, Orosz Márk, Peter Struhar, valamint Zoran Supic. A kétségkívül a nyár legnagyobb igazolásának számító Kenesei Krisztián nyomós indokkal hiányzott a szezonnyitó eseményről, ugyanis a 29-szeres magyar válogatott futballista a sérült keze miatt rendszeresen kötözésre jár az esti órákban.
A folytatásban Tóth Bálint vezetőedző vette át a szót, aki többek között elmondta, minden csapatrészben igyekeztek megerősíteni a Lombardot. A szakvezető fegyelmet, megalkuvást nem ismerő küzdelmet és futball iránti alázatot vár el a játékosaitól, továbbá megköveteli tőlük, hogy precízen betartsák az iránymutatásait, utasításait. Tóth Bálint kiemelte, vezére lesz a csapatnak, amelyben megvan a sikeres szereplés lehetősége. A tapasztalt tréner egyúttal türelmet kért a szurkolóktól, mint azt kifejtette: időbe telik, amíg a keret régi labdarúgóiból és az újonnan érkezőkből igazán ütőképes együttest kovácsolnak, de a szakmai stáb természetesen már a kezdetektől fogva az eredményes szereplésen munkálkodik.
Szűcs Lajos csapatkapitány felszólalásában megjegyezte, az előző években tapasztaltakkal szemben ezúttal semmiképpen sem akar a kiesés ellen küzdeni, hanem a realitások talaján maradva szeretne minél előrébb végezni a Lombarddal. Az NB I legjobb kapusa a jelenlévőknek elárulta egyik nagy álmát is, miszerint pályafutása folyamán (legalább) még egyszer a nemzetközi porondon is bizonyítana – mégpedig pápai színekben.
Doma Ernőtől, a Lombard Pápa új pályaedzőjétől bemutatkozása során megtudtuk, 13 évet töltött el az osztrák futballban játékosként, majd trénerként, mígnem egykori nevelőedzője, Tóth Bálint hívására Pápára érkezett, hogy immár a Lombard sikereiért dolgozzon. A fiatal tréner labdarúgó-pályafutása végétől kezdve tudatosan készül az edzői pályára, jelenleg „A” licences futballedzőnek vallhatja magát.
Végezetül a szurkolók kérdéseire került a sor, a felmerülő problémákra, témákra pedig elsősorban Szemán György és Tóth Bálint válaszolt. A vezetőedző a találó, illetve a kevésbé komoly kérdések megválaszolásakor, valamint egy-egy „önjelölt” pályaedző javaslataira, hozzászólására reagálva tanújelét adta, hogy bizony humorérzéknek és öniróniának sincs híján. Ennek eredményeképpen pedig az eddigiekig is közvetlen, baráti légkörben zajló, olykor derűs pillanatokkal tarkított szurkolói ankét vidám hangulata csak tovább fokozódott.
Szurkolói felvetésre válaszul Tóth Bálint egyebek mellett elmondta, az edzéseken külön gyakorolják a pontrúgások kivédekezését, ő maga jelöli ki a szabadrúgásokat elvégző játékosok személyét, illetve a csapat külföldi labdarúgóitól elvárja az alkalmazkodást és a magyar nyelv alapjainak elsajátítását.
Szemán György a Lombard-szimpatizánsok által jelzett problémákra felelve többek között beszámolt róla: terítéken van egy nagyobb, modernebb eredményjelző tábla beszerzése, továbbá dolgoznak rajta, hogy a kiemelt mérkőzéséken minél gördülékenyebb legyen a szurkolók beléptetése a Perutz Stadionba. A sportvezető hozzáfűzte, ezekre azonban a klubvezetésnek minimális ráhatása van. Kifejtette, a Perutz Stadion a pápai önkormányzat tulajdonában van, és Pápa városa évről évre hatalmas segítséget, támogatást nyújt  a helyi focicsapatnak. A város jelenleg sajnos nincs olyan helyzetben, hogy egy több tízmilliós eredményjelző táblára beruházzon, míg a Magyar Labdarúgó-szövetség erre a célra kiírt pályázata akadozik. A beléptetés kérdésében pedig a rendőrség, illetve a mérkőzésen közreműködő biztonsági cég az illetékes, és az MLSZ-előírásokat is maradéktalanul be kell tartani.
A csaknem másfél órás szurkolói ankét végén a drukkerek búcsúzóul dalra fakadtak, és támogatásukról biztosították a csapatot a 2013/2014-es pontvadászatban.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet