A Fő téren festettek az ifjú piktorok


2013-09-01 09:08:49  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


A Fő téren festettek az ifjú piktorok főképe
Festettek a Fő téren, a Somogyi Galériai előtti téren a Balla Róbert téri iskolások tegnap délelőtt. Az ügyes kezű diákok papírra dolgoztak vízfestékkel, színes ceruzával és akrillal és tájképet, csendéletet készítettek vagy éppen azt, amihez kedvük volt. A program a reggeli órákban kezdődött Szucsik Zsófia 10. osztályos tanuló furulya játékával.
Szívvel-lélekkel-ecsettel címmel szervezték meg a programot a Sérült Gyerekek Egészséges Neveléséért Alapítvány és a Balla Róbert Téri Iskola tanárai és diákjai Pápa városközpont funkcióbővítő rehabilitációja című európai uniós projekt keretében. Az alapítványt két magánszemély hozta létre évekkel ezelőtt. Fő céljuk, hogy a sérült gyermekek életkörülményeit javítsák az iskolai munkában és segítsék a szabadidős tevékenységeket.
Zsegraics Klára, a Sérült Gyerekek Egészséges Neveléséért Alapítvány kuratóriumának elnöke érdeklődésünkre elmondta, a gyerekek nagy örömmel jöttek ki a Fő térre festeni.
- A mai napon a Balla iskolában működő szakkörünket szerettük volna bemutatni a járókelőknek. Fő célunk az volt, hogy együtt alkossunk, a gyerekek kifejezhessék önmagukat, és ez sikerélményt nyújtson nekik. A programra hoztunk képeket is, amelyek az elmúlt 3-4 év munkáját mutatják, amit holland pedagógusokkal kezdtünk el.
A rendezvényen részt vett Gerber van Riel, a Balla Róbert Téri Általános Iskola hollandiai társintézményének nyugalmazott igazgatója, Aart Kleirer, nyugalmazott igazgató és felesége, akik a művészeti projekt elindításában segítettek az iskolának.
- A nap süt, az emberek nagyon aranyosak, mosolyognak, minden csodálatos. Én nagyon büszke vagyok, hogy ennyire tehetségesek a gyerekek. Mindig szívesen jövök Pápára – mondta mosolyogva Gerben van Riel.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-11-04 22:44:04

A rádiózásról a Gondolkodó Körben


ajánlott cikk főképe

2020-01-23 00:39:29

Édes Lászlóné vehette át a Pro Cultura Díszoklevelet


ajánlott cikk főképe

2020-01-09 17:57:38

Nőtt a házasságkötések és a gyermekszületések száma Pápán 2019-ben


ajánlott cikk főképe

2019-09-07 11:31:59

Zene, tánc, bor, cicege, csülök és jókedv minden mennyiségben


PÁPA időjárás