Ajándék a szabálykövetőknek – megkezdődött a rendőrség iskolakezdési programja


2013-09-03 00:13:18  | cikk: HuHa  | 


Ajándék a szabálykövetőknek – megkezdődött a rendőrség iskolakezdési programja főképe
A tanév első napjával megkezdődött a rendőrség iskolakezdési, forgalomsegítő programja is. A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai hétfő reggel a város hét oktatási intézményénél segítették a gyalogosok biztonságos közlekedését és jelenlétükkel felhívták a járművezetők figyelmét arra, hogy az iskoláknál magnövekedett gyalogos forgalomra kell számítani. A hét iskolánál – Erkel, Munkácsy, Tarczy, Balla, Szent István valamint az Acsády és a Gazdasági-iskolánál – a rendőrök már reggel hét órától vigyázták a forgalom rendjét és irányították a közlekedést szükség esetén. A forgalmasabb iskoláknál lévő zebráknál a tanítás kezdete előtt és után is segítik a biztonságos közlekedést a polgárőrök bevonásával, az illetékességi terület falvaiban pedig a polgárőr szervezetek közreműködnek a feladatellátásban. Az iskolakezdési akció szeptember végéig tart, de igény estén októberben is folytatják ezt a szolgálati formát – tudtuk meg Császárné Elek Veronikától, a rendőrkapitányság kiemelt megelőzési főelőadójától.
Ma reggel az Erkel-iskolánál nemcsak forgalomsegítést végeztek a rendőrök, hanem ajándékot is osztottak a szabályosan közlekedőknek.
-Szerettük volna minél inkább felhívni a járművezetők figyelmét a megnövekedett gyalogosforgalomra, ezért azoknak a gépkocsivezetőknek, akik elsőbbséget adtak a gyalogosoknak egy Pápai Rendőrkapitányság feliratú tollat adtak kollégáink, az iskolánál pedig a gyermekek kerékpárjait ellenőrizték a rendőrök. Ez az iskola az egyik legnagyobb létszámú oktatási intézmény, másrészt a legtöbb gyalogos-átkelőhely is itt van, ezért választottuk ezt a helyszínt – magyarázta az alezredes. Az egyenruhások átnézték a diákok kerékpárjait, és eredeti tervük szerint, azoknak a tanulóknak, melyeknek biciklije minden kötelező kellékkel el van látva, ajándékot adtak volna. Ám sajnos szinte egyetlen olyan kerékpárral sem találkoztak, amely a KRESZ előírásainak teljesen megfelelt volna. Volt olyan, amelyiken a féken kívül semmilyen kötelező tartozék nem volt. Ezért minden ellenőrzött kerékpáros diák gesztusként egy sötétben fluoreszkáló „Érj haza” feliratú karpántot és egy kerékpáros kiadványt kapott, a szülőknek pedig egy levelet küldtek a rendőrök, melyben a kötelező tartozékok listáját sorolták fel és arra kérték őket, hogy gyermekük biztonságos közlekedése érdekében pótolják a hiányosságokat.
-A gépjárművezetőkkel nagyon pozitív tapasztalatuk volt kollégáinknak, minden esetben megadták az elsőbbséget a gyalogos-átkelőhelynél, és nemcsak a csoportosan, hanem az egyedül érkezőknek is – mondta el a mai nap tapasztalatát a rendőr alezredes.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-11 16:27:14

Zumba bemutatóval zárult a családsegítős tábor


ajánlott cikk főképe

2020-07-04 23:46:53

Az önkéntesség jegyében zajlott a máltais tábor


ajánlott cikk főképe

2020-06-25 16:46:22

Ruha-és lakberendezési adományt hozott a Teuton Lovagrend


ajánlott cikk főképe

2020-08-11 20:55:03

Augusztus 11. kedd 20.30 óra: nem emelkedett a fertőzöttek száma hétfő este óta