Felújítják a Refi épületének homlokzatát


2013-09-03 00:16:19  | cikk: pt  | 


Felújítják a Refi épületének homlokzatát főképe
Rekonstrukciós munkálatok zajlanak a református gimnázium épületének Március 15. tér felőli homlokzatán. A felújítás augusztus végén kezdődött, körülbelül egy hónapig tart, és közel 20 millió forintból valósul meg – tájékoztatott Köntös László, a patinás tanintézetet fenntartó Dunántúli Református Egyházkerület főjegyzője.
Mint mondta, az idő vas foga az épület kinézetét sem kímélte. A homlokzat rendkívül rossz állapotban van, már-már balesetveszélyessé vált, ezért elkerülhetetlen lett annak felújítása. A főjegyző hozzáfűzte: előfordult, hogy némelyik megmozduló stukkó eltávolítására tűzoltókat kellett hívni. Megtudtuk tőle, a létesítmény teljes felújítása is régóta esedékes lenne, azonban mindez több százmillió forintba kerülne.
– A teljes rekonstrukcióra egyelőre nincs pénze az egyházkerületnek. Erre vonatkozóan már komplett tervünk van, de várunk kell a megfelelő pályázatokra. Reménykedünk benne, hogy előbb-utóbb egy komoly rekonstrukciót is megvalósíthatunk majd – jegyezte meg Köntös László. Kérdésünkre elmondta, a jelenlegi munkálatok az iskolakezdésre nincsenek negatív hatással, a gimnázium főbejáratán továbbra is lehet közlekedni.
A homlokzat-felújítással egy időben kicserélik a Március 15. téri gimnázium-épületben található Pápai Református Gyűjtemények nyílászáróit is. Az intézmény utcafronti részen a régi, szinte használhatatlan ablakok helyett újakat szerelnek be. A felújítási munkálatokat összességében leginkább önerőből, míg kisebb részt pályázati forrásból valósítja meg a Dunántúli Református Egyházkerület.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet